Vierde editie Brussels Jazz Weekend uitgesteld tot 2021
#covid19   15 April 2020
Vierde editie Brussels Jazz Weekend uitgesteld tot 2021
Het Brussels Jazz Weekend brengt jaarlijks 300.000 nationale en internationale bezoekers bijeen om zowel jazz als onze bruisende hoofdstad te ontdekken tijdens meer dan 200 gratis concerten. Van traditionele New Orleans tot elektronische experimenten, van levendige openluchtpodia tot intieme club jams. Niets doet ons meer plezier dan het rijke, Belgische jazzlandschap een breed forum te bieden. Jazz tegen het decor van de Europese hoofdstad vormt het DNA van ons festival.

Door de aanhoudende impact van Covid-19 besliste de federale overheid om alle evenementen tot eind augustus te annuleren. Wij hebben alleen maar begrip voor deze moeilijke beslissing. Ieders gezondheid en veiligheid komt steeds op de eerste plaats.

Jammer genoeg betekent dit ook dat we de vierde editie van Brussels Jazz Weekend moeten uitstellen tot volgend jaar. Het valt ons zwaar om jullie dit te vertellen. We leven mee met elke muzikant, elk bedrijf en elke freelancer die getroffen wordt door deze ongeziene omstandigheden.

De zomer gaat er anders uitzien dit jaar. Anders betekent dat we de belangrijke maatregelen opvolgen die de overheid in samenspraak met gezondheidsexperts heeft opgesteld. Anders betekent dat we elk ons steentje bijdragen om deze pandemie te vertragen. Anders betekent dat we thuisblijven en creatief omspringen met onze nood aan cultuur. Anders betekent misschien wel een leuke ontdekkingstocht - langs muzikale nieuwkomers, of langs oude klassiekers, zoals je ze kon herontdekken in onze podcast Jazziness.

Een zomer, anders dan anders, zorgt ervoor dat we er volgend jaar opnieuw kunnen staan. Vol inspiratie, met swingende ritmes en bruisende solo’s, met een fris glas Omer en helemaal klaar voor onbetaalbare momenten met familie en vrienden. Wij tellen alvast af naar het laatste weekend van mei 2021.

Tot slot willen we nog even onze openbare en private partners, onze curatoren en alle medewerkers en fans bedanken voor het vertrouwen in ons festival.
Bedankt. Merci. Thank you.

Tot volgend jaar. ❤