Brussels by Bike

Wil je Brussel ontdekken op je fiets tijdens het Brussels Jazz Weekend?
Via deze links voor zaterdag (map , gps of route you) of deze links voor zondag (map, gps of route you) kan u de fietstocht zelf afrijden.
En om het allemaal nog leuker te maken, krijgt u via deze link voor zaterdag of deze link voor zondag meer uitleg rond de bezienswaardigheden.

Wees voorzichtig en geniet ervan!

Route zaterdag: Sint-Pieters-Woluwe - Etterbeek - Brussel Kapellekerk

Ontdek Brussel met de fiets en een gids tijdens het Brussels Jazz Weekend tussen de podia in Sint-Pieters Woluwe, Etterbeek en Brussel-Stad. Fiets van Sint-Pieters-Woluwe naar Brussel-stad en ervaar de transitie van de rustige groene rand naar de volkse wijk van de Marollen in het hart van de stad. De route voert je langs het groenblauwe netwerk en de valleien van de Woluwe en de Maelbeek voorbij architectonische pareltjes en de jazzconcerten op het Van Meyelplein. Onderweg ontdek je een stukje van de rijke geschiedenis van onze hoofdstad en de typische Brusselse diversiteit aan buurten.

Route zondag: Anderlecht - Brussel-Stad - Evere

De gids brengt je doorheen de Zennevallei tussen Anderlecht en Evere. Enkele keren verlaten we het dal van de vallei en trekken we de wijken in rond de kanaalzone. De fietsroute laat je kennismaken met de verschillende wijken en de transformatie die de kanaalzone vandaag doormaakt. Hoe dit vroegere industriële productiecentrum vervelt tot dynamische culturele hotspot van de stad en kansen gegrepen worden om oude industriële sites om te vormen tot publieke ontmoetingsplekken. Work in progress…