INDOOR
OUTDOOR
SUNDAY
SATURDAY
FRIDAY
CLEAR
Outdoor
Brussels Jazz Orchestra invites Hermine Deurloo
vrijdag 21:30 Grote Markt
Brussels Jazz Orchestra invites Hermine Deurloo
vrijdag 21:30 Grote Markt
#jazz #bigband #harmonica #toots

We schrijven 1997 wanneer de jonge wolven van Brussels Jazz Orchestra voor het eerst het podium delen met Toots Thielemans. Het concert op het Franse festival Jazz à Junas wordt het eerste van een lange, warme samenwerking waarbij Toots niet zelden optrad als muzikale mentor. Als genereuze steun en toeverlaat van jonge muzikanten, nodigde hij ze regelmatig uit om samen op te treden. Toots en Brussels Jazz Orchestra speelden vanaf 1997 op regelmatige basis samen in binnen- en buitenland. 

Op 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 geworden zijn. Het hoeft niet te verbazen dat Brussels Jazz Orchestra die 100e verjaardag niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Samen met de Nederlandse harmonicaspeler Hermine Deurloo, brengt BJO hulde aan de Brusselse legende, waar de wereld in 2016 afscheid van moest nemen.

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo (Amsterdam) haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. Inmiddels trad ze op met o.a. Trijntje Oosterhuis, Jim Black, Corrie van Binsbergen en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Metropole Orkest en de Marinierskapel. Hermine opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Ze laat haar instrument soms weemoedig klinken, zoals op het album ‘Welling’ dat ze samen met strijkkwartet Zapp4 maakte. Maar evengoed kan ze harmonica geestdriftig laten grooven, zoals op haar meest recente release ‘Riverbeast’ (met bassist Tony Scherr en drummer Steve Gadd).

Indoor
Gemeenten
Brass Parade