Eerste wintereditie van Brussels Jazz Weekend in historische spiegeltent
#news   4 November 2021
Eerste wintereditie van Brussels Jazz Weekend in historische spiegeltent
Op 10, 11 en 12 december 2021 wordt de historische spiegeltent 'Salon Perdu' op de Nieuwe Graanmarkt het decor voor de gloednieuwe wintereditie van Brussels Jazz Weekend. Een gevarieerd programma van aanstekelijke swing, experimentele en klassieke jazz staat garant voor een warm en gezellig winterfestival.

Swingende spiegeltent

Na een ongewild sombere eindejaarsperiode vorig jaar, kunnen mensen in 2021 weer volop genieten van elkaar en van live muziek. De vergelijking met de 'roaring twenties' is nooit ver weg en laat dat nu net het decor zijn waartegen het gloednieuwe winterfestival zich afspeelt. De concerten vinden plaats in de historische spiegeltent 'Salon Perdu', die voor de gelegenheid opgesteld wordt op de Nieuwe Graanmarkt in centrum Brussel. Deze rondreizende danszaal in art-deco-stijl toert al een eeuw door Europa. In de jaren '20 waren jazzbands razend populair: glamoureuze feestvierders sierden de dansvloer en gingen in de tent uit de bol op charleston en lindy hop. Dat doet Brussels Jazz Weekend 100 jaar later graag over tijdens de eerste festivalavond op vrijdag, die gehost wordt door de Brusselse Swing Dance Club. Aanstekelijke dansdemonstraties en -initiaties op live muziek van de small bands Reverent Juke en het Swingalicious zetten het weekend feestelijk in.

Michel Herr, Nathalie Loriers & Mâäk quintet

Zaterdag en zondag openen de deuren van de verwarmde spiegeltent reeds vanaf 15u voor een gevarieerd programma met grote namen uit de gevestigde Belgische jazzscene waaronder Michel Herr, Nathalie Loriers & Mâäk quintet op zaterdag en nieuw, jong en experimenterend jazzgeweld zoals Don Kapot en Ananke op zondag.

Never waste a good crisis

Dat een sombere periode niet enkel kommer en kwel hoeft te betekenen, bewees Brussels Jazz Weekend het voorbije 1,5 jaar. Tijdens de schijnbaar uitzichtloze situatie van de pandemie, vond het festival zichzelf heruit. Er werd een bijzondere Balcony edition georganiseerd die zich uitspreidde over alle 19 gemeenten van het Brussels Gewest. Daarnaast werd een nieuw promotieplatform voor opkomend Brussels jazztalent boven het doopvond gehouden: Brussels Jazz Alert. Met de nieuwe wintereditie brengt Brussels Jazz Weekend andermaal een sterk, gloednieuw evenement naar de hoofdstad.

Praktisch

Het festival is gratis, maar vooraf registreren is verplicht. Vergeet je Covid Safe Ticket niet.

www.brusselsjazzweekend.be/winter/

Stadsfestival Brussels  Jazz Weekend lanceert nieuw platform voor opkomend jazztalent.
#news   23 August 2021
Stadsfestival Brussels Jazz Weekend lanceert nieuw platform voor opkomend jazztalent.
Brussels Jazz Alert, a new platform for emerging jazz talent.
Stadsfestival Brussels Jazz Weekend trapt langverwachte festival- en concertzomer af!
#news   26 May 2021
Stadsfestival Brussels Jazz Weekend trapt langverwachte festival- en concertzomer af!
On Saturday 29 May and Sunday 30 May, local jazz musicians will play a live concert from an iconic balcony in each of the 19 municipalities of the Brussels-Capital Region.
'Balcony Edition' van Brussels Jazz Weekend krijgt vorm met indrukwekkende line-up, fietsroutes en podcast
#news   4 May 2021
'Balcony Edition' van Brussels Jazz Weekend krijgt vorm met indrukwekkende line-up, fietsroutes en podcast
Balcony Edition of Brussels Jazz Weekend takes shape.
Brussels Jazz Weekend behoudt festivalweekend eind mei voor een bijzondere
#news   18 March 2021
Brussels Jazz Weekend behoudt festivalweekend eind mei voor een bijzondere "Balcony Edition"
Brussels Jazz Weekend will once again treat Brussels and its peripheral municipalities to FREE open-air concerts.