Stadsfestival Brussels  Jazz Weekend lanceert nieuw platform voor opkomend jazztalent.
#news   23 August 2021
Stadsfestival Brussels Jazz Weekend lanceert nieuw platform voor opkomend jazztalent.
Brussels Jazz Weekend doet het opnieuw. Na de geslaagde Balcony Edition (29 & 30 mei 2021) lanceert het gratis stadsfestival alweer een creatief en vernieuwend concept in een financieel bijzonder uitdagende periode voor de muzieksector. Met Brussels Jazz Alert creëert de organisatie een platform om opkomende Brusselse jazzprojecten voor te stellen aan een groter publiek.

Elke maand plaatst Brussels Jazz Weekend één nieuwe jazzformatie in de kijker. Dat doet het festival op verschillende manieren. Zo verschijnt er onder andere een exclusieve podcast (met reporter Pauline Augustyn) en een fotoreportage (met fotograaf Monday Jr.). Jazzliefhebbers krijgen op die manier een unieke blik achter de schermen van deze opkomende bands.

Showcase met LeFtO als host

De maand wordt telkens afgesloten met een showcase in een Brusselse club, gehost door niemand minder dan muziekaficionado par excellence LeFtO. Voorafgaand aan het concert praat LeFtO met de muzikanten over hun favoriete platen. Op basis daarvan draait hij enkele muzikale suggesties. Een fijne babbel en veel nieuwe muzikale inspiratie gegarandeerd. Ook na het concert praat LeFtO nog even na met de artiesten, onder meer over inspirerende plaatsen in Brussel. Elke band maakt voor deze showcase trouwens een unieke compositie met als thema ‘Brussel’. Later dit jaar zijn alle showcases te beluisteren op Kiosk Radio.

Launch op 24 augustus

Het concept van Brussels Jazz Alert is tijdens de evenementenluwe periode van 2021 al uitgebreid geproefdraaid met Schroothoop (11/05 – Roskam), Black Flower (15/06 – VK), One Frame Movement (22/06) en M.Chuzi (13/07 – Halles St.Géry). Stuk voor stuk uiteenlopende en boeiende projecten die gedocumenteerd zijn op het Instagramkanaal en de website van Brussels Jazz Alert.

Vanaf 24 augustus kom je via Brussels Jazz Alert alles te weten over TUKAN en ontdek je gedurende een maand wat hen drijft en inspireert. Op 14 september kan je gratis de showcase van TUKAN (gehost door LeFtO) bijwonen in café de Monk (Sint Katelijnestraat 42, 1000 BXL).
(Voor informatie en tickets – gratis na registratie! - kunnen geïnteresseerden terecht op de sociale media & website van Brussels Jazz Alert.)

Ook de bands Aishinka, Lupa Gang Gang en ECHT! staan dit jaar nog op het lijstje.

Wie een showcase mist, hoeft niet te treuren: alle Alert-artiesten zijn opnieuw te zien op een podium van Brussels Jazz Weekend op 27, 28 en 29 mei 2022.

Stadsfestival Brussels Jazz Weekend trapt langverwachte festival- en concertzomer af!
#news   26 May 2021
Stadsfestival Brussels Jazz Weekend trapt langverwachte festival- en concertzomer af!
On Saturday 29 May and Sunday 30 May, local jazz musicians will play a live concert from an iconic balcony in each of the 19 municipalities of the Brussels-Capital Region.
'Balcony Edition' van Brussels Jazz Weekend krijgt vorm met indrukwekkende line-up, fietsroutes en podcast
#news   4 May 2021
'Balcony Edition' van Brussels Jazz Weekend krijgt vorm met indrukwekkende line-up, fietsroutes en podcast
Balcony Edition of Brussels Jazz Weekend takes shape.
Brussels Jazz Weekend behoudt festivalweekend eind mei voor een bijzondere
#news   18 March 2021
Brussels Jazz Weekend behoudt festivalweekend eind mei voor een bijzondere "Balcony Edition"
Brussels Jazz Weekend will once again treat Brussels and its peripheral municipalities to FREE open-air concerts.