Stadsfestival Brussels Jazz Weekend trapt langverwachte festival- en concertzomer af!
#news   26 May 2021
Stadsfestival Brussels Jazz Weekend trapt langverwachte festival- en concertzomer af!
16 lange maanden was het stil in Brussel.  Even lang bleven de festivalpodia en de agenda’s van muzikanten leeg.  Maar eindelijk is het zover: zaterdag en zondag vindt de bijzondere ‘Balcony edition’ van het stadsfestival Brussels Jazz Weekend plaats!

De gebruikelijke 300.000 internationale festivalbezoekers kan het stadsfestival dit jaar nog niet allemaal verwelkomen.  Maar een alternatief programma dat heel het Brussels gewest opnieuw laat bruisen van muziek hebben we wel klaar staan. We opteerden om het festivalprogramma voor deze editie corona-proof te spreiden over de volledige Brusselse regio. Vanzelfsprekend volgen we hierbij alle geldende veiligheidsmaatregelen, in nauw overleg met de betrokken lokale diensten.  Brussels Jazz Weekend wil immers een positieve boodschap van hoop brengen aan iedereen die het de voorbije maanden moeilijk had en constructief bijdragen aan de heropstart van het culturele leven.

Op zaterdag 29 mei en zondag 30 mei spelen in elk van de 19 gemeenten van het Brussels gewest lokale jazzmuzikanten een live-concert vanaf een iconisch balkon.  Elk van de concerten kan zittend worden bijgewoond door 50 muziekliefhebbers. Hoogtepunt op zaterdag zijn de 30 concerten die Brusselse muzikanten brengen  om 21:00 uur vanaf een eigen balkon.  We markeerden ze allemaal op een digitale kaart.

Zondag wordt het festival om 21:00 uur afgesloten door Brussels Jazz Orchestra, vanaf de galerij van het Broodhuis op de Grote Markt in stad Brussel.

Wie meer dan één concert wil beleven, kan van het ene balkonconcert naar het andere fietsen via uitgestippelde fietsroutes.  Meteen een uitgelezen kans om het gevarieerde landschap van de Brusselse regio te ontdekken.

En nog zijn we niet uitverteld : in onze nieuwe podcastreeks ‘Brussels Jazz Ambassadors’ leiden de muzikanten die je live aan het werk kan zien tijdens het festival, de luisteraar rond in hun geliefde Brusselse gemeente langs inspirerende plaatsen.

Brussels Jazz Weekend maakt sinds 2017 jazz en cultuur toegankelijk voor iedereen: ook mensen met een beperkte mobiliteit kunnen dankzij een speciaal op maat uitgewerkt programma genieten van live muziek in de hele regio.

'Balcony Edition' van Brussels Jazz Weekend krijgt vorm met indrukwekkende line-up, fietsroutes en podcast
#news   4 May 2021
'Balcony Edition' van Brussels Jazz Weekend krijgt vorm met indrukwekkende line-up, fietsroutes en podcast
Balcony Edition of Brussels Jazz Weekend takes shape.
Brussels Jazz Weekend behoudt festivalweekend eind mei voor een bijzondere
#news   18 March 2021
Brussels Jazz Weekend behoudt festivalweekend eind mei voor een bijzondere "Balcony Edition"
Brussels Jazz Weekend will once again treat Brussels and its peripheral municipalities to FREE open-air concerts.